Kontaktlinskontroll

Det är extra viktigt att kontrollera ögonen som kontaktlinsbärare. Beroende på vilken linssort, hur ofta man använder linserna och ögonens status bestäms hur ofta kontrollerna skall ske.

Det händer mycket med ögonen som varken känns eller syns utan som upptäcks först när det är för sent. Överanvändning kan leda tid sårbildning på hornhinnan och förändringar under ögonlocken. Får inte hornhinnan tillräckligt med syre kan även kärl bildas i utkanten av hornhinnan på grund av syrebrist. Detta kan man inte se med blotta ögat utan måste ses i ett mikroskop.

Många av dessa problem kan ge komplikationer som leder till att kontaktlinsbärandet måste avbrytas en kortare eller längre period. Oftast är det en enkel ändring som krävs som att till exempel byta linsmaterial, linsvätska eller ändra linsdesign.

På undersökningen går vi igenom den refraktiva statusen, tittar på ögats alla yttre delar för att se så att linsen inte påverkat ögat. Allt detta kontrolleras noggrant vid varje kontaktlinsundersökning så att problem och komplikationer kan förebyggas.

Är du ny linskund hos oss vill vi att du har med dig uppgifter på de kontaktlinser du använder för tillfället såsom fabrikat samt styrkor.

Kontaktlinsundersökningen görs för att dina ögon ska må bra, se bra och har bästa möjliga komfort. Det vanligaste intervallet för kontroll av ögonen är 6-12 månader och är något man aldrig skall göra avkall på.

Välkommen att boka tid för kontaktlinsundersökning hos oss.

 

Undersökningen kostar 550 kr

Kommentarer inaktiverade.