Tidsbokning

ÖGONHÄLSOUNDERSÖKNING – FÖR DIG SOM VILL UNDERSÖKA ÖGATS MEDICINSKA HÄLSA

Här görs först en synundersökning som tillsammans med synfältsundersökning, tryckmätning och ögonbottenfotografering detaljgranskas av ögonläkare. Ju tidigare man hittar sjukdomarna, åldersförändringar i gula fläcken (AMD) och grön starr (glaukom) ju tidigare kan behandling sättas in och förhindra synnedsättning. Har du mjuka kontaktlinser skall dessa varit av i minst 12 timmar. Läs mer om ögonhälsoundersökning.

Pris 1295 kr

BOKA TID

Synundersökning glasögon – för dig som vill skaffa glasögon

En fullständig synundersökning har många olika delmoment som alla är lika viktiga för att kunna fastställa vilket behov man har. Våra legitemerade optiker tar hänsyn till bla synfel, samsyn och ögonstatus. För oss är det viktigt att vi kan ta hand om dina ögon på bästa sätt, därför är vi dessutom utbildade i synsvagsteknik och arbetsmedicin. Har du mjuka kontaktlinser skall dessa varit av i minst 12 timmar. Läs mer om synundersökning.

Pris 595 kr

Boka tid

Kontaktlinskontroll – för dig som redan har linser

På linskontrollen görs en funktionskontroll och ögonens status utreds. Kontaktlinsens passform, rörlighet och kondition kontrolleras. Optikern kontrollerar synskärpan och ändrar styrka vid behov. Ha på dig dina linser två timmar innan du kommer på kontaktlinskontroll. Är du ny linskund hos oss vill vi att du har med dig uppgifter om de kontaktlinser du använder för tillfället såsom fabrikat samt styrkor. Läs mer om kontaktlinskontroll.

Pris 550 kr

BOKA TID

Kontaktlinstillpassning – för dig som vill börja med linser

När man aldrig haft kontaktlinser innan behöver man ta hänsyn till många olika parametrar för att få en heltäckande bild av synen och ögats status. Först görs en vanlig synundersökning för att kolla synskärpan. Hornhinna, slemhinnan, tårfilm och syretillförsel bedöms genom genomlysning i biomikroskop. Allt för att kunna ordinera rätt val av kontaktlins som ger de bästa förutsättningar för ett säkert kontaktlinsbärande. Läs mer om kontaktlinstillpassning.

Pris 1295 kr

BOKA TID

Syntest för körkort – för dig som vill ha synintyg till körkortstillstånd

Vid syntest för körkort mäter vi din synskärpa med och utan glasögon och kontrollerar eventuella synfältsdefekter. Läs mer om syntest för körkort.

Pris 175 kr

BOKA TID

Synundersökning på barn med remiss från skolpsykolog eller som har speciella behov, vänligen ring och boka tid hos vår specialistoptiker.

Kommentarer inaktiverade.