Ögonhälsoundersökning

Vi har länge kunnat förbättra din syn. Nu vill vi hjälpa dig behålla den.

Att gå på hälsoundersökning är en självklarhet för de flesta av oss. Att gå på en ögonhälsoundersökning borde vara lika självklart. Därför har vi hos optiker Branning investerat i avancerad apparatur och utbildning för att kunna hjälpa våra kunder med detta.

Minst 500 000 personer i Sverige bär på någon av de vanligaste ögonsjukdomarna – åldersförändringar i gula fläcken eller glaukom (grön starr). De stora riskgrupperna är äldre och diabetiker, men har man någon i sin familj eller släkt som drabbats av någon av ovanstående ögonsjukdomar bör man vara uppmärksam. Det kan vara ärftligt.

Hos oss kan man göra en ögonhälsoundersökning för att upptäcka problem på ett tidigt stadium. Ju tidigare man hittar sjukdomarna, ju tidigare kan behandling sättas in och förhindra synnedsättning.

Hur går ögonhälsoundersökningen till?

Optikern går igenom din synhistorik och gör först en normal synundersökning. Därefter mäter man ögats tryck och gör en synfältsundersökning. Slutligen tar vi bilder med hjälp av en avancerad ögonbottenkamera på ögats näthinna. Detta ger en mycket god bild av patientens ögonstatus. Bilder och mätningar granskas och bedöms av en specialiserad ögonläkare. Om resultatet av undersökningen visar på förändringar får du en remiss till ögonläkare för ytterligare utredning och behandling.

Välkommen att boka tid för ögonhälsoundersökning hos oss.

Undersökningen kostar 1295 kr

Kommentarer inaktiverade.